Acquiring essential skills

There are many skills set that you most probably need to enhance your career goals, even your personal life goals. These skills are not described on a book but learned by experience. So, how can we help? We make you aware of the potential outcomes of different situation, where, communication which includes speech, body language and the choosing the correct words have a large impact in achieving your goals. We teach you how to listen. Sure, everyone says that they are a good listener, but the reality is that we miss a lot of the intended meaning of the communication you are exposed to. Specially if you are communicating in a foreign language.

These lessons are design to provide you with the skill tool set to use along with your learned experiences to enhance any situation that you want to get clear and crisp information or you want to achieve a desired outcome.


Életünk és a karrierünk során sok olyan készségre és képességre van szükségünk amit könyvekből nem lehet megtanulni, csak sok gyakorlással fejleszteni. De az eredmények szempontjából koránt sem mindegy, hogy milyen körülmények között és milyen hatékonysággal gyakoroljuk őket. Hogy tudunk mi segíteni? Mi segítünk tudatosítani adott szituációk lehetséges kimeneteit, amik nagyrészt az általad képviselt kommunikációtól függnek. Többek között az okosan megválasztott szavaktól és az ezt erősítő testbeszéd elemektől. Emellett megtanítunk hallgatni, ami, bár kevésbé nyilvánvaló, legalább olyan fontos és bonyolult része a kommunikációnak mint a beszéd, különösen egy idegen nyelven.

Ezeket a kurzusokat azért hoztuk létre, hogy a karriered során előkerülő angol kommunikációval kapcsolatos készségeket célirányosan és hatékonyan tudjuk fejleszteni és így bármilyen felmerülő szituációban ne csak megálld a helyed, hanem lenyűgözd az hallgatóságodat.


Available lessons in this course:

Ezen a kurzuson belül elérhető témák:

1. The interview process – Állásinterjú

two woman chatting

This lesson emphasizes the “when and how” to deliver the right information and project the ideal image during the job interview process. We use role playing as a tool to discover your strength and your areas of improvement areas as well as to detect what the interviewer is really looking for. Asking intelligent and defined questions and last but not least, asking for the job.


Ezen a kurzuson megtanulhatod, hogy egy döntő interjúfolyamat során mikor és hogyan tudod leghatékonyabban átadni az információkat és hogyan alakítsd ki az ideális képet magadról a leendő főnökeidben. Ezen az órán sok szituációs feladat során felderítjük az erősségeidet, a fejleszteni való készségeket és kiderítjük hogy valójában mire is kíváncsiak egy interjún a veled szemben ülők. Megtanulunk intelligens és célirányos kérdéseket feltenni és végül, de nem utolsó sorban: határozottan kifejezni hogy valóban szeretnénk ezt a munkát.


To apply for the lesson fill in the online questionnaire Acquiring essential skills course questionnaire

Erre az órára a következő online kérdőív kitöltésével tudsz jelentkezni →Acquiring essential skills course questionnaire


 

2. Get a promotion or a raise – Hogyan szerezz előléptetést vagy fizetésemelést

adult blur boss business

It has been long time since you got that sought-after promotion. You are probably right, however, asking for a raise is not as simple as one thought and you will figure this out when you are in front of your boss trying to get one. This course prepares you to systematically prepare documentation, events and time factor to capture this promotion. It also presents all of the potential issues that might rise from asking for a raise or promotion and how to circumvent them.


Túl sok ideje túl keményen dolgozom és még a sikereim is magukért beszélnek.. miért is tartok még mindig ott ahol évekkel ezelőtt? Valószínűleg igazad van, habár előléptetést vagy fizetés emelést kérni koránt sem olyan egyszerű, mint először elképzeljük. Amikor a főnököd előtt ácsorogsz aki arról beszél hogy “a cég most nincs a legjobb helyzetben” és már nem is vagy annyira biztos magadban hogy mivel győzhetnéd meg.. Ez a kurzus szisztematikusan felkészít, a szükséges dokumentáció előkészítésére, az előléptetést elősegítő helyzetek kialakítására és a megfelelő idő kiválasztására. Ezen kívül végig vesszük a lehetséges kimeneteleket és következményeket, hogy minden eshetőségre felkészülj, mert általában csak egy dobásod van.


To apply for the lesson fill in the online questionnaire Acquiring essential skills course questionnaire

Erre az órára a következő online kérdőív kitöltésével tudsz jelentkezni →Acquiring essential skills course questionnaire


 

 

3. Public speaking – Előadói készségek

man beside flat screen television with photos background

Yes, we all say that we are not good presenters, that we are shy, that our palms sweat at the time of delivering verbal information to a group (four or more individuals). The reality of the matter is that we, at one point or another you will need to get in front of a group and deliver verbal information. This course shows you tricks to make you less nervous, clears your head from distractions and coaches you in delivering a crisp and precise presentation. It helps discriminate between good and mediocre communication or presentation material. You learn how to “read” the crowd to see if they are following the presentation and gage their level of interest. How to rescue an audience that is losing interest in your presentation, etc.


Igen, mindannyian azt állítjuk, hogy nem vagyunk jó előadók, sőt ha sokan hallgatnak minket (több négy ember), idegesek leszünk, izzadni kezd a tenyerünk és elfelejtjük, amit mondani akartunk.. Nem csinálhatná ezt inkább valaki más? Rossz híreim vannak: ha az élet bármely területén előrébb akarsz lépni, előbb vagy utóbb ki kell állnod emberek elé és le kell nyűgöznöd őket a mondandóddal. Ezen a kurzuson megtanulhatod az összes apró trükköt, hogy hogy ne legyél beszéd közben ideges, megtanulhatod függetleníteni magad az előadás közben felmerülő zavaró tényezőktől, hogy az előadásod minden aspektusát rugalmasan kézben tartva a végeredmény precíz és élvezetes legyen. Megtanuljuk hogy mi a különbség egy középszerű és egy valóban emlékezetes előadó között, hogyan “olvassunk” a közönség figyelmében és hogyan tudjuk azt a teljes előadás alatt fenntartani.


To apply for the lesson fill in the online questionnaire Acquiring essential skills course questionnaire

Erre az órára a következő online kérdőív kitöltésével tudsz jelentkezni →Acquiring essential skills course questionnaire


 

 

4. How to prepare a good presentation – A prezentációkészítés

white printer paper besides macbook pro on table

We never want to be the “guy” presenting any type of topic to anyone. The reality is different. You will need to do this at least once in your life but most likely numerous times during your personal and professional career development. This course demystifies the process on optimal communication delivery via verbal and visual aids. You learn how to gauge the methodology of your presentation as well as how to change speed or emphasis on the content of the presentation.


Kevesen vannak akik maguk jelentkeznek a feladatért hogy bármilyen témában prezentációt tartsanak. Mégis az élet egyre-másra hoz elénk ilyen feladatokat akár a munkánk során, akár magánéletben. Ezen a kurzuson praktikus és könnyen megemészthető darabokra vágjuk a prezentációkészítés folyamatát; az előadásmódtól kezdve a prezentációs látványelemekig. Sok egyéb feladat mellett szituációs játékokon keresztül gyakoroljuk az előadás sebességének vagy éppen a tartalom különböző részeinek rugalmas változtatását.


To apply for the lesson fill in the online questionnaire Acquiring essential skills course questionnaire

Erre az órára a következő online kérdőív kitöltésével tudsz jelentkezni →Acquiring essential skills course questionnaire


 

 

5. Self promotion – Önreklám

photo of man and woman taking selfie

We must likely communicate with others the strength of our conviction to succeed and get the job done. However, delivering this essential information without sounding like you are a demi God is not so easy. You do not want to be classified as a charlatan or bolstering your knowledge level, but you definitely want to be noticed. These lessons make you aware of the fine balance between being a show off and humbleness.


Barátok között általában nem esik nehezünkre azokról a témákról beszélni, amikért lelkesek vagyunk és amiben jók vagyunk. De ahogy ugyanezt egy kicsit hivatalosabb közegben kell előadnunk, máris nem olyan egyszerű a megfelelő hangot megütni. Ne is “félisten” képet fessünk magunkról, de ne is legyünk feleslegesen túl szerények. Nem akarunk se járatlannak tűnni a témában, sem okoskodni, viszont mindenképp ki akarunk tűnni a tömegből. Ezen a kurzuson kialakíthatjuk és begyakorolhatjuk a hozzád legjobban illő és hatásos előadásmódot.


To apply for the lesson fill in the online questionnaire Acquiring essential skills course questionnaire

Erre az órára a következő online kérdőív kitöltésével tudsz jelentkezni →Acquiring essential skills course questionnaire